Micuța prințesă – căci toți copiii sunt mici comori, prinți și prințese pentru părinți – nu vrea să doarmă. Își anunță părinții că nu este obosită, încă de când soarele coboară de pe cer. Părinții cunosc ritualul de seară al fetiței și, cu multă blândețe și tact, acceptă dorința ei de a nu dormi și pun în aplicare o metodă a lor. Poate totuși ar trebui să-și pună pijamaua, să se spele pe dinți și chiar să se așeze în pat, sub pătura moale și răcoroasă, alături de jucăriile așezate frumos pe pernă, iar mama și tata să-i citească din Micul prinț – îmi place și acest mic detaliu ilustrat.
Neavând încă somn, o macină o întrebare: “Oare toate câte sunt pe lume merg la culcare?”. Astfel, părinții îi povestesc cum dorm animalele, iar somnul pare că și-ar face apariția…
Să dormi ca un tigru este o poveste duioasă, cu o temă întâlnită în copilărie – refuzul copilului de a dormi. În definitiv, doar adulții se plâng de oboseală, pe când copiii sunt plini de energie cât e ziua de lungă. Trăiesc prin joacă și acumulare de cât mai multe cunoștințe. Somnul, ar spune ei, ar fi o pierdere de timp. Totul ține de răbdarea și blândețea cu ajutorul cărora puteți gestiona situația aceasta, de fiecare dată când o întâmpinați.
Povestea de noapte bună este susținută de ilustrațiile incredibil de frumoase ale talentatei Pamela Zagarenski. Cartea poate fi citită chiar și în timpul zilei când puteți studia și în detaliu ilustrațiile, alături de copii.
Să dormi ca un tigru este câștigătoare a Medaliei Caldecott în anul 2013.
Calitatea cărții este foarte bună, excelentă. Coperta este cartonată cu supracopertă. Ilustrațiile sunt bine puse în valoare și datorită printului acestei cărți.
O altă carte ilustrată de Pamela Zagarenski este Șoapta.
Alte cărți cu tema refuzului de a dormi: Nu ți-e somn, ursulețule? și Ziua în care a fugit somnul.
Fii primul care lasă un comentariu