Un corb simpatic ne prezintă tot ce se află pe un șantier în construcție de case. O familie cu copii așteaptă nerăbdători să vadă cum se va construi noua lor locuință. Alături de aceștia sunt copiii noștri, la fel de fascinați de tot ce se întâmplă pe un șantier dar mai ales de utilajele care sunt folosite în construcție. Chiar și eu, adult, m-am întrebat cum se construiește o casă sau un bloc, cât de complex e tot acest șantier în care sunt implicați zeci de oameni și la fel de multe utilaje. Așadar, ce vom afla din această carte interactivă cu ferestre/clapete?
Ce se întâmplă pe un șantier?
Ce utilaje se folosesc pe un șantier? Aici descoperim la ce folosesc macaraua, betoniera și excavatorul.
Ce face un muncitor pe șantier? Bogdan este unul dintre muncitori. Acesta trebuie ajutat să se îmbrace cu echipamentul de muncă care se află într-un dulap, vedem ce se află în pachețelul pus de soție. O altă activitate foarte interesantă și distractivă este să descoperim ce unelte folosește fiecare meseriaș (zidar, dulgher, electrician, faianțar), având la dispoziție trasee colorate de la fiecare meseriaș în parte.
Cum se ridică o casă? Cum începe totul de la un plan al construcției – conceput de un arhitect, și se termină cu finisajele interioare și exterioare. Aici veți descoperi cu ajutorul unei ferestre cine lucrează în interiorul casei.
Cum se construiește o stradă?
Cum se construiesc casele în alte țări? Copiii vor descoperi că nu toate casele sunt făcute din piatră, beton sau lemn.
Cum își construiesc case animalele? Asemenea oamenilor, animalele și păsările au nevoie de un loc al lor unde să doarmă, sa-și depoziteze hrana sau să-și crească puii.
Cartea, Pe șantier, are formatul deja cunoscut nouă, cartonat integral cu clapete/ferestre pentru o distracție garantată și bineînțeles, copiii vor fi fi captivați minute în șir. Spirala metalica care leagă paginile cartonate ale acestei cărți, permite manevrarea lor fără a exista riscul să se desprindă de la prea mult citit/răsfoit.
Cărțile interactive îi ajută pe copii să-și dezvolte obiceiul de a citi și a învăța mereu lucruri noi, captându-le atenția puțin câte puțin, ca mai apoi să-i implice în descoperirea cărții. Totul se realizează prin joacă. Dacă textele sunt scurte sau informațiile sunt puține, dezvoltați subiectul cărților împreună cu copiii, cu ajutorul cunoștințelor voastre sau inspirați-vă din alte surse – motiv în plus să aduceți în preajmă alte cărți care vă pot fi de folos. În acest fel își vor dezvolta vocabularul.
Cartea interactivă cu clapete/ferestre poate să fie folosită încă de la cele mai fragede vârste. Încurajați copiii să caute imaginea ascunsă sub clapete. În acest fel, ei învață structura poveștii care îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile de povestire.
Mulțumesc Editurii Casa pentru această carte simpatică din colecția Junior (2-4 ani) de cărți cu ferestre.
Descoperiți pe blog mai multe cărți din această colecție de cărți cu ferestre/clapete, aici.
Fii primul care lasă un comentariu