Micul prinț, de Agnès de Lestrade este o readaptare a acestui mare clasic, cu cele mai remarcabile momente și întâlniri ale micului prinț: trandafirul pe care îl iubește, dar și regele, vanitosul, bețivul, omul de afaceri, lampagiul, geograful, vulpea și, bineînțeles, naratorul-aviator Saint-Exupéry.
Naratorul se întâlnește în Sahara cu micul prinț, un băiețel cu păr ca de aur, care îi cere să-i deseneze o oaie. După câteva încercări eșuate, naratorul îi desenează o cutie în care s-ar afla oaia. Acest ultim desen este pe placul micului prinț, deoarece se teme că această oaie, dacă ar ieși din cutie, i-ar mânca floarea pe care o îndrăgește atât de mult, acolo, pe planeta lui.
Astfel, prințul începe să-i spună naratorului-aviator povestea sa, cum a plecat de pe planeta minusculă cu ajutorul unui stol de păsări migratoare și ce personaje a întâlnit în cale.
Deși este considerată o carte pentru copii, aceasta conține câteva observații despre viață și natura umană. Cele mai importante și frumoase observații mi se par cele din dialogul cu vulpea. Aceasta îi spune prințului că suntem responsabili pentru totdeauna de ceea ce îmblânzim, iar oamenii își dau seama de ceea ce iubesc și prețuiesc doar după ce nu mai au parte de acel ceva.
“Ochii nu pot pătrunde în miezul lucrurilor. Limpede nu vedem decât cu inima“, îi spune vulpea micului prinț.
O poveste atemporală, extraordinar de emoționantă, despre iubire, prietenie și promisiuni, despre cum să crești fără să pierzi misterul și curajul copilăriei. Minunatele aventuri ale micului prinț, întâlnirile lui memorabile și concluziile pline de prospețime sunt acum scrise pe înțelesul – și spre deliciul – celor mai mici cititori.
După ce vom citi această poveste ne vom da seama cât de inocenți și plini de imaginație sunt copiii. Logica acestei povești se bazează mai degrabă pe imaginația copiilor, plină de elemente fantastice și nerealiste, decât pe realismul adulților.
Autoarele de succes internațional Agnès de Lestrade și Valeria Docampo reinterpretează capodopera lui Antoine de Saint-Exupéry într-un fel unic și spectaculos.
Agnès de Lestrade și Valeria Docampo ne sunt cunoscute și datorită cărților: Valea Morilor – Noelia Blanco, Valeria Docampo (Cartemma, 2018), Marea fabrică a cuvintelor – Agnès de Lestrade, Valeria Docampo (Cartemma, 2018) și Spărgătorul de nuci – Valeria Docampo, George Balanchine (Nemira, 2017).
Ediția de față este cartonată și calitativă ca print, cu pagini interioare lucioase.
Pingback: Fericirea este o vulpe, de Evelina Daciūtė și Aušra Kiudulaite. O poveste despre prietenie și ceea ce simțim când pierdem ceva drag – Book Style