Vă prezint o carte absolut minunată, iar acest lucru nu-l spun foarte des despre cărți, cu ilustrații minimaliste și totuși suprinzător de complexe, având în vedere că îți trasmit emoții diverse. Este o carte cu un subiect dramatic, aș putea spune, însă doza de umor pe care o folosește Jutta Bauer, rezultată din ilustrații și text, pune această carte în altă lumină, făcând-o potrivită pentru copii cu vârsta mai mare de 5 ani – pentru a înțelege totuși mesajul. Limită maximă de vârstă nu există. Orice adult care iubește cărțile pentru copii ar fi mai mult decât încântat de carte.
Bunicului îi place să povestească. A avut o copilărie amuzantă și aventuroasă, ca orice copil. A supraviețuit foametei, războiului și a muncit pentru cei dragi. La sfârșitul vieții, bunicul îi lasă moștenire nepotului cel mai prețios dar: bucuria de a trăi și încrederea că viața are sens.
Sunt rare cărțile care reușesc să le spună copiilor, cu un minim de cuvinte, o poveste profundă despre viață și moarte. Iată că Jutta Bauer reușește!
Minimalismul ei grafic și capacitatea de a sintetiza idei majore în povești aparent simple fac ca „Îngerul bunicului” să fie una dintre cele mai emoționante și senine cărți pentru copii despre viață și moarte, despre bucurie și suferință, despre bunici și nepoți.
Jutta Bauer a fost medaliată Hans Christian Andersen în 2010.
Cartea esstre tradusă în limba română de Iulia Dromereschi.
Coperta este cartonată, paginile sunt mate – ușor lucioase, print de calitate.
Mulțumesc editurii Frontiera pentru această carte.
Fii primul care lasă un comentariu