Prima zi de grădiniță poate să fie dificilă atât pentru copii cât și pentru părinți. După o lungă perioadă de stat împreună, vine o vreme când parcă timpul a zburat – dar nu știm când anume, iar dacã creșa sau grădinița păreau atât, dar atât de îndepărtate atunci când micuții noștri au venit pe lume, iată că e momentul să acomodăm copiii cu imediata despărțire din timpul zilei.
Editura Casa ne oferă spre încântarea micuților noștri un mic suport interactiv care ne poate fi util în momentul în care încercăm să-i pregătim pentru creșă sau grădiniță.
Cartea este foarte frumos împărțită pe capitole, create exact ca niște pași de urmat la grădiniță, pentru ca cei mici să știe ce îi va aștepta, cât de cât. Copiii atât de mici nu știu să se orienteze încă în timp (imediat, mâine, etc) și atunci au nevoie să știe pe pași ce urmează după fiecare activitate pe care o fac. De exemplu, ne folosim de degete, fiecare deget reprezentând o activitate pentru ei. Întâi ajungem la creșă/grădiniță, apoi urmează joaca, ora de masă, ne mai jucăm un pic, apoi mami sau tati vor veni negreșit să mergem împreună acasă.
Capitolele cărții sunt următoarele:
Când pornim?
Ce ne jucăm?
Ce poți face la grădiniță?
Ce facem când suntem împreună?
Cine este cel mai flămând?
Ce facem după masă?
Unde ne ducem azi?
Ce sărbătorim?
Cine vine după mine?
Cartea, Grădinița mea, are formatul deja cunoscut nouă, cartonat integral cu clapete/ferestre pentru o distracție garantată și bineînțeles, copiii vor fi fi captivați minute în șir. Spirala metalică care leagă paginile cartonate ale acestei cărți, permite manevrarea lor fără a exista riscul să se desprindă de la prea mult citit/răsfoit.
Ilustrațiile create de Doris Rübel completează foarte frumos textul cărții, conceput tot de ea, emanând inocența și frumusețea copilăriei.
Cărțile interactive îi ajută pe copii să-și dezvolte obiceiul de a citi și a învăța mereu lucruri noi, captându-le atenția puțin câte puțin, ca mai apoi să-i implice în descoperirea cărții. Totul se realizează prin joacă. Dacă textele sunt scurte sau informațiile sunt puține, dezvoltați subiectul cărților împreună cu copiii, cu ajutorul cunoștințelor voastre sau inspirați-vă din alte surse – motiv în plus să aduceți în preajmă alte cărți care vă pot fi de folos. În acest fel își vor dezvolta vocabularul.
Cartea interactivă cu clapete/ferestre poate să fie folosită încă de la cele mai fragede vârste. Încurajați copiii să caute imaginea ascunsă sub clapete. În acest fel, ei învață structura poveștii care îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile de povestire.
Mulțumesc Editurii Casa pentru această carte care aparține colecției Junior (2-4 ani) de cărți cu ferestre.
Descoperiți pe blog mai multe cărți din această colecție de cărți cu ferestre/clapete, aici.
Fii primul care lasă un comentariu