Fie că zâmbim unei persoane, sau oferim o mână de ajutor cuiva care are nevoie sau pur și simplu arătăm că ne pasă de cineva doar ascultând ce are pe suflet, dovedim bunătate, iar această bunătate de cele mai multe ori se cultivă și se învață încă de mic – dar nu este niciodată prea târziu sa fim buni, cu respect pentru semenii noștri.
O carte plină de idei bune și generoase, care îți va arăta că, oricât de mic sau de timid ai fi, poți schimba lumea și o poți transforma într-un loc mai bun.
Printre ilustratorii acestei cărți, care și-au donat lucrările pentru acest proiect Fii bun (Kind) se numără Axel Scheffler, Britta Teckentrup, Rotraut Susanne Berner, Beatrice Alemagna, Steve Antony, Quentin Blake, David Barrow, Nicola Kinnear, Michael Foreman.
Cartea poate fi și o provocare pentru voi, părinții, și cei mici. Puteți încerca să ghiciți care este ilustratorul fiecărei ilustrații în parte, încercând să faceți legături cu cărțile ilustrate, citite deja, din biblioteca voastră.
Traducerea în limba română aparține Laurei Frunză.
Citisem la un moment dat un comentariu (în limba engleză) legat de această carte, de la un părinte, despre cum ar înțelege copilul faptul că este ok să deschizi ușa străinilor, să-i inviți în casă. După ce am citit traducerea Laurei, pot spune că s-a risipit tot acel comentariu negativ, traducerea Laurei dând pe deplin întregul înțeles al acelei părți în care ratonul deschide ușa, iar ursul apare cu o prăjitură în fața lui: ideea este să nu ne fie teamă să lăsăm oamenii să intre în viața noastră, pentru că acolo în fața ușii (metaforic vorbind) se prea poate să desoperim un prieten nou, minunat.
Calitatea cărții este foarte bună, coperta este cartonată, iar paginile sunt lucioase legate pe bandă textilă (capital band).
Chiar eram curioasa sa aflu mai multe despre aceasta carte iar articolul tau m-a convins ca merita un loc si in biblioteca noastra. Multumesc.
Cu mare mare drag! Mă bucur să aud asta. Este o carte minunată, care își merită locul în biblioteca copiilor ❤️