Cea mai fascinantă meserie mi se pare cea de astronaut. Să ai posibilitatea să zbori în spațiul cosmic, dincolo de atmosferă și să privești Pământul de la distanță este incredibil!
Un astronaut sau cosmonaut (în greacă nautes – navigator) este o persoană cu pregătire specială care participă la zborul unei nave spațiale în calitate de pilot sau membru al echipajului acesteia. Cuvintele sunt echivalente, sovieticii/rușii preferând cuvântul “cosmonaut”, iar americanii “astronaut”. Primul cosmonaut din istorie a fost pilotul sovietic Iuri Gagarin, primul om ce a călcat pe lună a fost Neil Amstrong, iar unicul cosmonaut român a fost Dumitru Prunariu, spune wikipedia.
Editura Casa a adus în atenția părinților cu mici pasionați de spațiul cosmic, o carte interactivă cu ferestre/clapete, menită să le ofere informații utile și interesante, într-un mod nemaipomenit de plăcut despre tot ce înseamnă meseria unui astronaut. Vârsta recomandată de editură este de 2-4 ani, însă consider că este potrivită până la vârsta de 7 ani, în funcție de cunoștințele copilului (băiat/fată) și de gradul de a înțelege ce înseamnă spațiul cosmic și bineînțeles de pasiunea sa pentru acest domeniu.
Cartea este prezentată precum o poveste, avându-i ca subiect pe Lucian și tatăl său, care este astronaut și se pregătește pentru plecarea în spațiul cosmic. Astfel, copiii vor afla ce înseamnă meseria de astronaut, cum ajung astronauții în cosmos, cum andochează nava spațială, cum este viața pe o stație spațială (cu ce se hrănesc, cum fac treaba nr. 1 și treaba nr. 2, de ce fac sport în fiecare zi…), de ce este necesar ca un astronaut să poarte costum spațial, de ce calități are nevoie o persoană pentru a deveni astronaut și bineînțeles, cum se reîntorc aceștia din spațiu odată ajunși acolo.
Cartea, Ce face un astronaut?, are formatul deja cunoscut nouă, cartonat integral cu clapete/ferestre pentru o distracție garantată și bineînțeles, copiii vor fi fi captivați minute în șir. Spirala metalică care leagă paginile cartonate ale acestei cărți, permite manevrarea lor fără a exista riscul să se desprindă de la prea mult citit/răsfoit.
Cărțile interactive îi ajută pe copii să-și dezvolte obiceiul de a citi și a învăța mereu lucruri noi, captându-le atenția puțin câte puțin, ca mai apoi să-i implice în descoperirea cărții. Totul se realizează prin joacă. Dacă textele sunt scurte sau informațiile sunt puține, dezvoltați subiectul cărților împreună cu copiii, cu ajutorul cunoștințelor voastre sau inspirați-vă din alte surse – motiv în plus să aduceți în preajmă alte cărți care vă pot fi de folos. În acest fel își vor dezvolta vocabularul.
Cartea interactivă cu clapete/ferestre poate să fie folosită încă de la cele mai fragede vârste. Încurajați copiii să caute imaginea ascunsă sub clapete. În acest fel, ei învață structura poveștii care îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile de povestire.
Mulțumesc Editurii Casa pentru această carte care aparține colecției Junior (2-4 ani) de cărți cu ferestre.
Descoperiți pe blog mai multe cărți din această colecție de cărți cu ferestre/clapete, aici.
Fii primul care lasă un comentariu