La 12 februarie 1809 s-a născut Charles Darwin, înțeleptul victorian cu barbă, a cărui loc în istoria cercetării naturii poate fi determinat cel mai bine prin comparaţie cu acela ocupat de compatriotul său Isaac Newton. Dacă Newton a pus bazele ştiinţei exacte a naturii, un secol şi jumătate mai târziu Darwin a stabilit fundamentele studiului ştiinţific al istoriei vieţii pe Pământ.
Abordările şi modelele inspirate de teoria evoluţiei speciilor ocupă, astăzi, un loc important nu numai în disciplinele biologice, ci şi în multe alte domenii, precum antropologia, lingvistica, psihologia, sociologia, studiile culturale şi de gen, filozofia cunoaşterii şi filozofia morală.
Revoluționara teorie a naturalistului englez nu oferă o explicație pentru apariția vieții pe Pământ, ci face o ordine deplină în natură, lămurește, mai bine zis, cum evoluează speciile odată cu trecerea timpului și cum, prin procesul selecției naturale, de-a lungul a mii și mii de ani, se dezvoltă specii noi din cele existente.
Aceasta este o carte educativă, minunat ilustrată de Sabina Radeva, care repovestește Originea speciilor, într-un limbaj prietenos cu copiii, astfel încât aceștia să înțeleagă evoluția.
Textul este susținut de ilustrații foarte frumos realizate – hărți, diagrame, insectare, multe animale, păsări, insecte și plante – totul pentru o mai bună înțelegere a teoriei lui Darwin. Această ediție a Originii speciilor va fi o surpriză plăcută pentru micii pasionați de științe ale naturii, dar și pentru părinți.
Vârsta recomandată pentru această carte ar fi cea de 7 ani plus, pentru o vârstă mai mică fiind posibil ca unele informații să fie greu de procesat, chiar și cu ilustrațiile alături.
Originea speciilor este tradusă de Cristian Negoiță, la Editura Humanitas, colecția Junior, în anul 2019.
Fii primul care lasă un comentariu