Într-o vreme când nu existau nici autostrăzi, nici avioane, iar caii puteau zbura ca vântul şi ca gândul dintr-o împărăţie în alta, un tânăr fecior de crai pleacă în lume să îi urmeze la tron unchiului său, Împăratul Verde. Drumul e lung şi plin de primejdii, dar fiul de crai are ajutoare dintre cele mai neobişnuite: Crăiasa Albinelor, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Setilă şi Păsări-Lăţi-Lungilă.
Un basm scris de Ion Creangă se recunoaşte de la o poştă, iar Povestea lui Harap-Alb nu este o excepţie. Fiecare pagină e însoţită de un zâmbet mucalit, iar aventurile de basm publicate în 1877 de scriitorul din Humuleşti sunt astăzi la fel de actuale şi de fermecătoare.
Cartea face parte din colecția Pasărea măiastră, de basme româneşti ilustrate de artişti români, la Editura Vellant, în anul 2012. Are un format mare, copertă cartonată și calitatea foarte bună a printului.
Povestea lui Harap-Alb se desfăşoară în aproape 80 de pagini minunat ilustrate de Cristiana Radu şi reprezintă un cadou perfect pentru micii şi marii cititori de poveşti ilustrate, și bineînțeles pentru un iubitor al poveștilor lui Ion Creangă.
Cristianei Radu i-au plăcut întotdeauna poveştile. Desenul i s-a părut, de-a lungul timpului, un complement necesar în încercarea de revrăjire a lumii. Azi, priveşte cartea pentru copii ca pe un domeniu privilegiat de redefinire a Frumosului şi totodată ca pe un mijloc de a oferi modele alternative pentru imaginarul copiilor de azi. (sursă text: vellant.ro)
Eu am cumpărat-o acum mult timp. Poate aveți succes să o găsiți într-o librărie fizică.
Fii primul care lasă un comentariu